lauantai 19. lokakuuta 2013

Ensilumi ja pitsapäivä

Yöllä oli saatu lumi maahan tänne eteläänkin. Jotain rippeitä auringonpaisteesta huolimatta maassa on vieläkin. Lapsethan kirmasivat ulos jo aamupäivällä, ja keräilivät jääkökköjä kaikista mahdollisista kipoista ja kupeista, maalipöntön kansista ja kottikärryistä. On se jännää toi talven tulo. 

Lounaaksi tehtiin yhdessä pitsaa. Mä oon aina tähän asti turvautunut tuunaamaan pakastepitsoja, sen sijaan että tekisin alusta asti itse. Enpä uskonut että osaisin NIIN hyvää pitsaa itse tehdä!


Pohjan tein ensimmäisellä ohjeella joka silmiin sattui, Valion Pitsajuusto-raastepaketin takaa:

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 pkt (25g) hiivaa
1/2 tl suolaa
1 rkl oreganoa
50 g voisulaa
5 dl vehnäjauhoja

Hiiva kädenlämpöiseen veteen, ja muut aineet sulassa sovussa sekaan. Vaivataan, kohotetaan liinan alla ja leivotaan pohjaksi. Pohjalle tomaattimurskaa (itse käytin yrttimaustettua), ja mieleiset täytteet päälle. Meiltä löytyi pepperonimakkaraa, kirsikkatomaatteja, ananasta, aurajuustoa ja valkosipulia. Päälle luonnollisesti juustoraastetta. Lapset laittoivat rucolaa jo ennen paistamistakin, mutta tietäähän sen että menee vähän huonoksi uunissa. Järkevämpää ehkä lisätä se vasta paistamisen jälkeen.


Kuvissa lasten tekemä pitsa, ja taiteilijan vapaus. 


Paistamisen jälkeen pitsat näytti vielä paremmilta. Reilusti valkosipulia ja iso lasillinen PepsiMaxia. Voiko olla parempaa?


Niin hyvä kun mä olenkin keksimään kaikkea korvaavaa tekemistä silloin kun olisi mahdollisuus lukea pääsykokeisiin, niin nyt lupaan *käsi sydämellä* että kaivan anatomian ja fysiologian materiaalit esille. Tuorein Me Naiset kyllä toisaalta polttelisi vähän myös... Jos juon vaikka ensin kahvit ja mietin asiaa sitten tarkemmin. 

1 kommentti:

  1. Näyttää tosi herkulliselta! :P Haasteeseen on muuten tänään vastattu. :)

    http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/10/21/11-asiaa/

    VastaaPoista